Victor fandt sin passion i GLS’ salgsafdeling

Victor startede som salgselev hos GLS i 2020 som en del af sin EUX-uddannelse. Efter to år med faglig sparring og personlig udvikling stod han med både eksamensbevis og en fuldtidsstilling som intern sælger hos GLS.
Da Victor skulle finde sin elevplads, var det med den menneskelige interaktion som motivationsfaktor. Derfor vidste han, at han skulle arbejde med salg og kundekontakt. Dernæst kom overvejelserne om branchen. Det skulle være en branche med fart på, så han kunne være med i udviklingen og vokse med den. Derfor faldt valget på fragtbranchen og GLS – til vores store glæde.

t

En bred berøringsflade gav grobund for læring

Som det første skulle Victor igennem et onboardingforløb, der tog ham på en tur rundt i hele virksomheden.

”I løbet af mine første dage var jeg både ud at køre med en chauffør, jeg var på besøg på et af vores depoter, og jeg var sammen med en PakkeShop konsulent. Det gav et vildt godt indblik i, hvordan virksomheden er bygget op og klædte mig godt på til min nye rolle.”

Som elev hos GLS, får man lov til at prøve kræfter med flere afdelinger. For Victor betød det, at han startede med at være i kundeservice, hvor han hjalp både Fru Hansen og store nøglekunder. Derefter rykkede han over i internt salg.

”Så snart man kommer på telefonerne, finder man ud af, hvor vigtigt det har været at være i den her kundeservice. Fordi du kan svare på det meste.”

Under oplæringen oplevede Victor en blød start, hvor han fik tid til at lære systemerne at kende, før han fik ansvar for sine egne kunder. Her prøvede Victor kræfter med udregning af priser, genanskaffelse af kunder, genforhandling, opfølgning på leads, opsøgende salg og kundepleje. Især det sidste har spillet en stor rolle i Victors arbejde som intern sælger.

”Jeg har lært, hvor vigtigt relationssalg er. I GLS har vi fokus på mennesket i den anden ende af røret. Det betyder, at vi skal have et ekstremt godt kendskab til kunden, deres resultater og deres personlighed. Det, der er vigtigt for dem, er vigtigt for os.”

Et fælles projekt

Som en del af elevforløbet tilbragte Victor nogle uger på skolebænken. Men bare fordi man er i skole, slipper man ikke for sine kollegaer og ledere i GLS.

”Jeg kunne mærke støtten fra GLS under hele forløbet. Vi havde førskolemøder, hvor jeg blev briefet om, hvad jeg kunne forvente af skoleforløbet, og så vidste jeg, at jeg altid kunne kontakte dem, hvis jeg havde spørgsmål.”

Når han kom tilbage fra skolen, skulle teorien forvandles til praksis, og her spurgte både ledere og kollegaer interesseret til, hvad han havde lært og hjalp ham med at relatere det til de daglige arbejdsopgaver. Så selvom Victor var den eneste elev i sin afdeling, havde han altid mulighed for sparring.

”Som en del af GLS’ buddyordning og elevnetværk har jeg haft en elev i en anden afdeling samt tidligere elever at støtte mig til og udveksle erfaringer med.”

Fra elev til fastansat

I løbet af de to år som elev hos GLS oplevede Victor et struktureret elevforløb med fokus på at skabe de bedste rammer for hans personlige og faglige udvikling. Omgivet af gode kollegaer gav det store ansvar ham lov til at vokse med GLS.

”Man kommer ind, helt grøn og ung, og pludselig står man klar til at tage skridtet videre. At jeg fik lov til at fortsætte ved GLS bekræfter mig i, at de har en oprigtig interesse for min udvikling og altid er klar på at udfordre mig.”

Til spørgsmålet om hvorfor man skal blive elev hos GLS, fremhæver Victor kulturen.

”Kulturen ved GLS er helt unik. Man får en på opleveren. Det gælder både for onboardingforløbet, oplæringen og den udviklingsproces man går igennem. Og så hjælper det selvfølgelig at have gode kollegaer, som støtter dig undervejs”, siger Victor.

Send en ansøgning nu