Karoline blev godt kørende med GLS
Et skræddersyet elevforløb
Som den eneste elev i sin afdeling oplevede Karoline, at der var fuldt fokus på hendes udvikling. Det mærkede hun især på de muligheder GLS tilbød hende.
”Ens elevtid er meget defineret af, hvem man selv er som person, og hvad man gerne vil. Jeg tror ikke, at der er nogen elevtid ved GLS, der er ens. De tilpasser forløbet dine kompetencer og sørger samtidig for at udfordre dig. Det gav mig stor indflydelse på min uddannelse, da jeg nærmest selv kunne designe den.”
Ligesom alle andre elever var Karoline på rotation i GLS’ afdelinger. Hun startede i Global Solution, hvor hun købte fragt og blev klogere på told.
”Her var jeg kunden. Det er alt sammen god viden at have med sig, når man så som jeg i dag sidder og er den, der udfører fragten. Det giver en indsigt i kundens behov og problematikker.”
Efterfølgende rykkede hun nemlig over til GLS Express. Hun tilbragte ét år i hver afdeling og det betød, at hun nåede at få opgaverne ind under huden.
”Al opstart er svær, men det gode fællesskab gjorde, at jeg ikke følte mig ny ret længe. De lyttede til mig, og hvis der var noget, jeg ikke var helt tryg ved, så ventede vi med det. De sidste måneder i hver afdeling begyndte jeg virkelig at mærke, at jeg kunne det, og at jeg faktisk var god til det. Jeg oplevede succeser og fik lov til at være med til at træffe beslutninger.”
Og hvis der er noget, hun har erfaret i sin tid hos GLS, så er det, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i nye ting.
”Jo mere du giver, jo mere får du. Og det er uanset om det socialt, arbejdsmæssigt, personlighedsmæssigt, eller i skolen.”
Hverdagen i spedition
I spedition går det hurtigt. Og selvom Karoline egentlig befinder sig bedst, når hun kan planlægge fremtiden, har uforudsigeligheden i speditionsbranchen ramt hende i hjertet.
”Du ved aldrig, hvad du møder ind til om morgenen, og to dage er aldrig ens. Det kan jeg godt lide. Hvis vi en dag har mange udfordringer, så møder vi ind næste morgen til en ny dag, hvor gårsdagens udfordringer er glemt.”
Karoline har dog stadig mulighed for at sætte sit planlæggergen i spil.
”Man skal være omstillingsparat. Det kræver meget internt samarbejde at løse opgaverne. Det er et puslespil, der skal gå op, og hver dag får du nye brikker. Du kan godt have en plan A, men du skal være klar til at skrotte den, fordi plan B pludselig er bedre. Det er det, der er det fede. Jeg elsker følelsen, når det er afsluttet og den fællesskabsfølelse med mine kollegaer, når vi kan sige ”vi gjorde det!”.”
Fællesskabet byder dig velkommen
Karolines arbejde i flere afdelinger har betydet, at hendes netværk er blevet endnu større, og at hun i dag kender navnet på de fleste af sine mange kollegaer. For hende karakteriserer netop fællesskabet hverdagen i GLS.
”Uanset hvem jeg har snakket med i GLS, så føles det som om, at vi er i et fælles projekt, og at de vil dig. Personaleforeningen har arrangementer man kan deltage i, hvilket er med til at udvide netværket endnu mere. Især til Frøs-stafetten oplever man fællesskabet på tværs. Her mødes alt fra elever til den Administrerende Direktør i sportstøj, og så er det ligegyldigt, hvad din titel er. Alle deltager på lige fod.”
Fra elev til fastansat
Og heldigvis forbliver GLS af hendes hverdag. Med overgangen til fastansat venter nemlig nye udfordringer og mere ansvar. En ny elev har taget hendes plads, og som en del af GLS’ buddyordning udveksler Karoline løbende erfaringer med ham.
”Der er mange måder at være speditør på, og det er det, jeg skal ud at prøve nu. Jeg ser skoledelen, som når man skal lære at køre bil. Du lærer det ikke til teoriundervisningen. Måske heller ikke, når du kører med kørelæreren. Du lærer det, når du sidder selv i bilen og skal køre.”